Focus image
Artikelen en blogs

Artikelen & blogs > Huis kopen met overheidssteun

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hieronder treft u de eerste 100 van de ongeveer 960 woorden van dit artikel.

Vanaf januari 2001 kunnen woningkopers met lagere inkomens een overheidsbijdrage krijgen. De financiƫle afweging tussen kopen of huren met subsidie is echter complex.

In 1948 was 28 procent van de woningvoorraad in handen van de bewoners zelf. Tegenwoordig is dat ruim de helft, maar de overheid vindt dat niet genoeg. Volgens het Woningbehoefteonderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het ministerie van VROM wenst 65 procent van de huishoudens een eigen onderkomen. En het kabinet gaat ze helpen. Men beloofde niet te tornen aan de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast krijgen we per 1 januari -als de Eerste Kamer instemt-...


Trefwoorden bij deze publicatie: Eigen huis | Hypotheek | Wetenschap en geld | Wonen

Gepubliceerd in NRC Handelsblad op 21-11-2000 en heeft ongeveer 960 woorden.

Toegang tot archief

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hoe werkt het?
Toegang tot het archief verloopt in 2 stappen. Eerst geef je je emailadres op en daarna betaal je via iDeal. Na het betalen heb je direct toegang tot het archief met de betaalde artikelen. Per e-mail ontvang je een link waarmee je, binnen de betaalde 24 uur, steeds opnieuw toegang tot de betaalde artikelen krijgt.

Stap 1. E-mail opgeven

E-mail
Nieuwsbrief? Ja, graag