Focus image
Artikelen en blogs

Artikelen & blogs > Vrouwen verdienen minder dan mannen. Doe er wat aan!

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hieronder treft u de eerste 100 van de ongeveer 801 woorden van dit artikel.

Ik (een vrouw) kom er tot mijn verbazing achter dat een mannelijke collega al jaren 600 euro bruto per maand meer verdient dan ik. Hij doet precies hetzelfde werk. En heeft evenveel ervaring. Dat klopt toch niet? Hoe kan ik dit rechtzetten?

Europese vrouwen verdienen gemiddeld 16,4% minder dan hun mannelijke collega’s, blijkt uit de laatste cijfers van de Europese Commissie (EU). Dat scheelt op een modaal bruto inkomen van €33.000 gemiddeld €5.412 per jaar. Is dat eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Toch staat het principe van gelijke beloning voor gelijk werk al sinds 1957 in de EU‑Verdragen. Maar de loonkloof –het...


Trefwoorden bij deze publicatie: Verdienen

Gepubliceerd in NRC Handelsblad op 31-03-2012 en heeft ongeveer 801 woorden.

Toegang tot archief

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hoe werkt het?
Toegang tot het archief verloopt in 2 stappen. Eerst geef je je emailadres op en daarna betaal je via iDeal. Na het betalen heb je direct toegang tot het archief met de betaalde artikelen. Per e-mail ontvang je een link waarmee je, binnen de betaalde 24 uur, steeds opnieuw toegang tot de betaalde artikelen krijgt.

Stap 1. E-mail opgeven

E-mail
Nieuwsbrief? Ja, graag