Focus image
Artikelen en blogs

Artikelen & blogs > Islamitisch bankieren

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hieronder treft u de eerste 100 van de ongeveer 972 woorden van dit artikel.

Veel moslims vermijden rente omdat de Koran dit verbiedt. Ook mag men niet overal in beleggen. Slechts enkele Europese aanbieders spelen op die financiële moslimwensen in.

Wat is de overeenkomst tussen een hypotheeklening, groen sparen, een obligatie, een creditcard en een spaarplan? Juist. Al die financiële producten draaien om rente. Want wie geld leent, moet betalen; en wie geld wegzet, wordt beloond. Maar hoe logisch dit ook lijkt, het islamitische banksysteem draait zónder rente, want (woeker)rente is, met het oog op meer sociale rechtvaardigheid, in de Koran verboden. Toch lijken de nu 130 financiële mosliminstellingen in tientallen landen te...


Trefwoorden bij deze publicatie: Beleggen | Hypotheek | Sparen

Gepubliceerd in NRC Handelsblad op 26-09-2001 en heeft ongeveer 972 woorden.

Toegang tot archief

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hoe werkt het?
Toegang tot het archief verloopt in 2 stappen. Eerst geef je je emailadres op en daarna betaal je via iDeal. Na het betalen heb je direct toegang tot het archief met de betaalde artikelen. Per e-mail ontvang je een link waarmee je, binnen de betaalde 24 uur, steeds opnieuw toegang tot de betaalde artikelen krijgt.

Stap 1. E-mail opgeven

E-mail
Nieuwsbrief? Ja, graag