Focus image
Artikelen en blogs

Artikelen & blogs > Pappen en nathouden

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hieronder treft u de eerste 100 van de ongeveer 519 woorden van dit artikel.

Makelaars zijn opgetogen, woningtaxateurs blij, keuken- en badkamerboeren opgelucht en hypotheekbemiddelaars hoopvol. Huizenverkopers ademen weer, banken blijven glimlachen en de overheid zucht eventjes opgelucht. Want ruim een jaar lang zakt de overdrachtsbelasting op huizen voor particulieren van 6 naar 2%. Deze geste maakt de aankoop van een bestaand pand tot 1 juli 2012 4% goedkoper. Nieuwbouwkopers betalen evenveel als voorheen.

De tijdelijk lagere overdrachtsbelasting –in Telegraafjargon “verhuisboete”- is de zoveelste poging om onze woningmarkt op te peppen. Op 17 september 2009 werd de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogd van 265.000 naar 350.000 euro om aarzelende kopers over de streep te trekken....


Trefwoorden bij deze publicatie: Eigen huis | Hypotheek | Wonen

Gepubliceerd in Leeuwarder Courant op 09-07-2011 en heeft ongeveer 519 woorden.

Toegang tot archief

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hoe werkt het?
Toegang tot het archief verloopt in 2 stappen. Eerst geef je je emailadres op en daarna betaal je via iDeal. Na het betalen heb je direct toegang tot het archief met de betaalde artikelen. Per e-mail ontvang je een link waarmee je, binnen de betaalde 24 uur, steeds opnieuw toegang tot de betaalde artikelen krijgt.

Stap 1. E-mail opgeven

E-mail
Nieuwsbrief? Ja, graag