Focus image
Artikelen en blogs

Artikelen & blogs > Steenrijk, toch zorgen

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hieronder treft u de eerste 100 van de ongeveer 474 woorden van dit artikel.

Twee vitale 70-plussers bewonen een riante villa met een ruime tuin, marktwaarde 850.000 euro. Op een piepklein hypotheekje van 90.000 euro na is dit walhalla eigen bezit. Toch tobben de eigenaren. Als ze ooit per scootmobiel, rolstoel of looprekje door het leven moeten, wordt hun onderkomen voor hen een onneembare vesting. Daarom besluit men de villa tijdig te vervangen door een kleine luxe woning, voorzien van alle hulpmiddelen om levenslang uit het bejaardenhuis te kunnen blijven.

Het koppel heeft een flink maandinkomen (ruim twee keer modaal), anderhalve ton in kas en 760.000 overwaarde in het huis. Het nieuwe huis...


Trefwoorden bij deze publicatie: Eigen huis | Hypotheek | Wonen

Gepubliceerd in NRC Handelsblad op 09-06-2007 en heeft ongeveer 474 woorden.

Toegang tot archief

Dit is een betaald artikel. Dat geldt voor alle artikelen uit het archief die ouder zijn dan 2 jaar. U kunt voor € 19,95 per 24 uur alle betaalde artikelen inzien.

Hoe werkt het?
Toegang tot het archief verloopt in 2 stappen. Eerst geef je je emailadres op en daarna betaal je via iDeal. Na het betalen heb je direct toegang tot het archief met de betaalde artikelen. Per e-mail ontvang je een link waarmee je, binnen de betaalde 24 uur, steeds opnieuw toegang tot de betaalde artikelen krijgt.

Stap 1. E-mail opgeven

E-mail
Nieuwsbrief? Ja, graag